Filistin’e destek verdiği için şampiyonluğu iptal edilmişti! Ödülünü Başkan Erdoğan verdi

İstanbul’da Aralık 2023’te düzenlenen Avrupa Wushu Kungfu Şampiyonası’nda şampiyon olduktan sonra podyumda Filistin bayrağı açarak dabke dansı yatığı için şampiyonluğu iptal edilen Necmettin Erbakan Akyüz, Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri’nde ödül aldı.

 Bugün düzenlenen Türkiye Diyanet Vakfı Uluslararası İyilik Ödülleri’nde ödül alan Necmettin Erbakan Akyüz’e ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. 

Necmettin Erbakan Akyüz’ü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İmanlı ellerin, ihlaslı kalplerin, aydınlık yüzlerin, vicdan sahiplerinin yaptığı iyilikler, Uluslararası İyilik Ödülleri ile takdir ediliyor, destekleniyor. İyilik Ödülleri’nin dalga dalga büyüyen etkilerinden memnuniyet duyuyoruz. Rabb’im iyilik neferlerinin ecirlerini arttırsın, çalışmalarını bereketli kılsın diyorum. Hep beraber izledik, bu güzel hikayeleri görüp de duygulanmamak elde değil. Hepimizin içini ısıtan güzel örnekler, iyiliğin, dürüstlüğün ve merhametin evrensel olduğunu, sınır tanımadığını, dil, ırk, renk, mezhep ayırt etmediğini bizlere bir kez daha hatırlatıyor. Yurt içi iyilik ödüllerini kazanan İbrahim Taşdemir, Ahmet Seferoğlu, Turgut Kılıç ve Necmettin Erbakan Akyüz kardeşlerimi tebrik ediyorum. Yurt dışı iyilik ödüllerimizi takdim edeceğimiz Bisibo Amani, Adeviyye Salih ve Halil Kastrati’yi burada ayrıca kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU!

İstanbul’da Aralık 2023’te düzenlenen Avrupa Wushu Kungfu Şampiyonası’nda şampiyon olduktan sonra podyumda Filistin bayrağı açarak dabke dansı yatığı için Necmettin Erbakan Akyüz’ün şampiyonluğu iptal edilmişti.

Necmettin Erbakan Akyüz, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

“Orada Filistin bayrağı değil de İsrail bayrağı açmış olsaydım. Avrupa Federasyonu bana bu cezayı vermezdi” 

“Biz her zaman mazlumun yanındayız. Bir sürü destek mesajı da geldi tabi ki tehdit de aldım. Türkiye’de ki insanların yüz yıl öncesine kadar bizim topraklarımız olan Filistin topraklarında bu kadar zulüm varken “bana ne oradan” demesini gerçekten anlam veremiyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir