Ürdün’ün Başkenti Amman’da Bir Evde Şiddetli Patlama Meydana Geldi

Ürdün Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Amman’ın güneyindeki Marka bölgesinde bir evde meydana gelen patlama hakkında bilgi verildi. Açıklamada, evde patlayıcı madde bulunduğunun tespit edildiği belirtildi ve bölgede yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı vurgulandı. Yetkililer, “Olayla ilgili yapılan ilk soruşturmalar, bir grup tarafından Marka bölgesindeki bir evde büyük miktarda patlayıcı madde depolandığını gösterdi.” ifadesini kullandılar.

Açıklamada ayrıca, vatandaşlardan bölgeye yaklaşmamaları ve güvenlik güçlerinin olay yerindeki çalışmalarına müdahale etmemeleri istendi. Kraliyet Mühendislik Birlikleri ve patlayıcı uzmanları tarafından patlamanın detayları üzerinde çalışmaların sürdüğü ve herhangi bir yaralanma olmadığı da belirtildi.

Ürdün ordusu daha önce 2023 yılında ülkede uyuşturucu ve nitelikli silah kaçakçılığında belirgin bir artış yaşandığını duyurmuştu. Ülke, yıllardır Suriye ve Irak’tan gelen sızma girişimleri ve kaçakçılıkla mücadele ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir