Siz de haşlanmış yumurtayı soyarken yumurtanın beyazı da kabuğuna takılıyor mu? Oysa püf noktasını bilince çok kolay

Yumurtayı Ilık Suya Koyun!

Yumurta pişirmeye başlamadan önce suyun kaynamasını beklemelisiniz. Ilık suya atılan yumurtalar, daha homojen bir şekilde pişer.

İdeal Katılıkta Pişirmek İçin 8 Dakika Yeterli!

Yumurta, aşırı pişirildiğinde sertleşir ve kurur. İdeal yumurta kıvamını elde etmek için pişirme süresini kontrol edin ve yumurta sarısının hafifçe akışkan kalmasına izin verin. 8 dakika haşlanan yumurta ideal katılıkta olacaktır.

Pişirme suyuna biraz tuz eklemek, soyulmasını kolaylaştıracaktır.

Haşlanan Yumurtaları Hemen Soğuk Suya Koyun!

Yumurtaları pişirdikten sonra hemen soğuk suya koymak, kabuklarının kolayca soyulmasını sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir