iPhone yeniden pazar payını arttırmaya başladı

Mart ayında Apple’ın Çin’deki iPhone sevkiyatları, şirketin ve perakendecilerin fiyatları düşürmesinin ardından yüzde 12 arttı. Çin hükümetine bağlı bir araştırma firmasının verilerine göre, yabancı markalı telefonların sevkiyatları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 artarak 3,35 milyon adetten 3,75 milyon adete yükseldi. Veriler doğrudan Apple‘ı belirtmese de, şirketin Çin’in akıllı telefon pazarındaki baskın yabancı üretici olduğu biliniyor. Bu, yabancı markalı telefon sevkiyatlarındaki artışın Apple’ın performansına atfedilebileceğini gösteriyor.

Apple’ın Mart ayındaki satış artışı, şirket ve üçüncü taraf satıcılar tarafından yürütülen yoğun indirim kampanyalarının ardından geldi. Bazı iPhone 15 modelleri yüzde 10’a varan indirimlerle sunuldu. Bu fiyat indirimleri, talebi canlandırarak şirketin Çin pazarında büyümesine katkı sağladı. Bu durum, Apple’ın 2024’ün ilk iki ayında yaşadığı yüzde 37’lik satış düşüşünden önemli bir toparlanmayı temsil ediyor.

iPhone yeniden pazar payını arttırmaya başladı

Reuters’ın CAICT verilerine dayandırdığı hesaplamalara göre, Apple’ın bu yılın ilk çeyreğindeki akıllı telefon sevkiyatları yüzde 19 azalarak 2020’den bu yana en kötü performansını sergiledi. Apple’ın satışlarındaki düşüşün başlıca nedeni, geçen yılın Ağustos ayında Huawei tarafından piyasaya sürülen ve başarılı satışlar elde eden üst segment bir akıllı telefon oldu.

Apple’ın Çin’deki iPhone sevkiyatları, Huawei’nin pazar payını artırmasıyla 2024’ün dördüncü çeyreğinde yüzde 2 düştü. Apple, 30 Mart’ta sona eren mali ikinci çeyrekte Büyük Çin bölgesinde 16,37 milyar dolar (yaklaşık 1,36,693 crore Rs) satış gerçekleştirdi. Bu rakam, analistlerin 15,59 milyar dolarlık (yaklaşık 1,30,180 crore Rs) beklentisinin üzerinde olmasına rağmen, yüzde 8,1’lik bir düşüşü ifade ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir