Futbol federasyonu başkanlığı adayı Erdal Alkış, İstanbul Park ihalesini kazanan Lale Cander’in yönetim kurulunda

Necla DALAN

Türkiye Futbol Federasyonu’nda (TFF) temmuz ayında yapılması planlanan başkanlık seçiminde ilk aday iş insanı Erdal Alkış oldu. Alkış, nisan ayında sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda TFF başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Geçtiğimiz günlerde bir toplantı düzenleyerek Türk futboluna dair tespitlerini ve vizyonunu paylaşan Alkış, “Türk futbolunda yeni bir dönemi başlatmak istiyorum” dedi.

“BİZE BİR KADIN ELİ OLARAK AYRICA DEĞER KATACAK”

Alkış dün de sosyal iş ağında bir paylaşım yaparak TFF’yle ilgili çalışmaları kapsamıhda yeni bir gelişmeyi duyurdu. Alkış, “TFF yolculuğumuzda çok güzel gelişmeler yaşıyoruz. Bu değişikliği gerçekleştirmek için çalışmalarımıza aynen devam ediyoruz. Bu süreçte Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı sayın Lale Cander, TFF yönetim kurulu üyesi olarak aramıza katıldı. Bize bir kadın eli olarak ayrıca değer katacağından şüphemiz yok. Birlikte nice güzel zaferler elde etmek üzere” ifadelerini kullandı.

Erdal Alkış, ilk firmasını 1986 yılında Kayseri’de kurmuş. İlgi alanlarını teknoloji, tarım, çevre, futbol yöneticiliği, hava-deniz limanı işletmeciliği ve enerji sektörleri olarak nitelendiren Alkış, Türk-Hint İş Konseyi’nin eski başkanlarından.

Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander ise aynı zamanda 2 Nisan 2024’te yapılan ihale ile İstanbul Park’ın işletme hakkını 30 yıllığına üstlenen Can Eğitim ve Bilim Kurumları’nın ortağı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir