Çorumlu Genç 3 Boyutlu Yazıcı ile Kendi Arabasını Üretti

Çorum’da 3 boyutlu yazıcı ile yedek parça üretimi yapan Burak Ekici, aynı yazıcılar ile bir araba üretti. Malzeme olarak geri dönüşüm plastik atıklar kullandı. İç konsol, koltuk, şase gibi otomobil parçalarını ise yazıcıdan üretip birleştirdi.

ELEKTRİKLİ MOTOR İLE ÇALIŞACAK

6 adet 3 boyutlu yazıcı ile Toyota Supra aracın bire bir ölçülerini baz aldı. Yaklaşık 1 yıl aracın üretimine devam etti.

Ekici, araca elektrikli bir motor yerleştirdi ve aracı seyir edebilir hale getirdi. Ekici ayrıca bu aracın 60 kilometre hıza ulaştığını ve 120 kilometre menzilinin olduğunu belirtti.

GERİ DÖNÜŞÜM MALZEMELER HAMMADDE OLARAK KULLANILDI

Yurt dışında pahalı olan ya da bulunamayan parçaları ülkemizde üremek için bu yola çıktığını belirten Ekici, “Dönüştürdüğümüz plastikleri 3 boyutlu yazıcıda işleyerek parça parça araba haline getiriyoruz. Bu aslında prototipti, sadece sergi için kullanacaktık ama daha sonrasında bilgisayar üzerinden simülasyondan baktık, elektrikli hale getirdik. Aracın iki tona kadar taşıma kapasitesi var, motor kuralım dedik. Şu an 60 kilometre hızı var ve 120 kilometre menzili var bu aracın” dedi.

TEKNOFEST’TE SERGİLENECEK

Ekici; Aracı Teknofest yarışmaları için Eylül’e kadar bitirmeyi düşündüğünü ancak Istanbul’da başka sergileme fırsatları da bulunduğundan o fuarlara da katılacağını aktardı. Ülkemizde böyle bir aracın yapıldığını gösterebilmek için heyecanlı ve telaşlı olduklarını ekleyip 3 gün sonraki Automechanika Istanbul fuarında boy göstermek için aracı hazır hale getirmeyi planladıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir