Bernstein: SEC’in Ethereum ETF Onaylarında Bir Bit Yeniği Var!

Bernstein analistleri, SEC’in sürpriz Ethereum ETF onaylarına şüpheyle yaklaşıyor. Analistler, Başkan Joe Biden’ın SAB 121 yürürlükten kaldırma tasarısı vetosuna dikkat çekiyor. Bu yüzden değişen siyasi anlatının daha az inandırıcı olduğunu söylüyor.

Spot Ethereum ETF onayı değişim konusunda inandırıcı değil!”

Araştırma ve aracılık şirketi Bernstein’a göre, ABD SEC’in geçen ay spot Ethereum ETF başvurularına verdiği sürpriz onayın arkasında siyasi bir değişim olduğu söylemi doğru değil. Analistler, ABD Başkanı Joe Biden’ın SAB 121’i iptal eden bir tasarıyı veto etmesine dikkat çekiyor. Bu bağlamda, siyasi bir değişim olduğu söylemini daha az inandırıcı bulduklarını söylüyorlar.

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere Mayıs ayında, Temsilciler Meclisi ve Senato’nun tamamı SEC’in SAB 121 olarak da adlandırılan personel muhasebe bültenini yürürlükten kaldırmak için oy kullandı. Tartışmalı bülten, kripto emanetçileri için muhasebe standartları oluşturuyor. Böylece, Wall Street bankalarının müşteriler adına kripto varlıklarını saklamasını olanaksız hale getiriyor.

Biden yönetimi kripto konusunda U dönüşü mü yaptı?

Eski Başkan Donald Trump da kısa süre önce Trump “Mugshot” NFT’lerini satın alan kişiler için bir etkinliğe ev sahipliği yaptı ve kriptoyu desteklediğini, kampanya bağışları için kabul ettiğini ve Demokratlar ile Biden yönetimini kripto karşıtı olarak etiketlediğini kaydetti. Trump daha sonra Silk Road yaratıcısı Ross Ulbricht’i serbest bırakma sözü verdı. Ayrıca, merkez bankası dijital para birimlerini (CBDC’ler) durduracağını taahhüt etti. Dahası, 25 Mayıs’ta Liberteryen Kongresi’nde yaptığı bir konuşmada kripto self-custody hakkını destekleyeceğini açıkladı.

Bu olaylar sektördeki pek çok kişinin spot Ethereum ETF onaylarının ABD politikasında büyük bir değişime işaret ettiğini öne sürmesine yol açtı. Ayrıca, bazı kaynaklar Biden yönetiminden kriptoya doğru bir ton değişikliği olduğunu öne sürdü. Ancak, Donald Trump’ın tarihi sus payı davasında suçlu bulunmasından bir gün sonra, Cuma günü Beyaz Saray web sitesinde yayınlanan ABD Temsilciler Meclisi’ne hitaben yazılmış bir mektupta Başkan Biden, “Yönetimim tüketicilerin ve yatırımcıların refahını tehlikeye atan önlemleri desteklemeyecektir” diyerek SAB 121 yürürlükten kaldırma tasarısını veto etti.

SEC, Ethereum ETF konusunda stratejik bir hamle yaptı!

Bernstein analistleri Gautam Chhugani ve Mahika Sapra bir değerlendirme notu kaleme aldı. Analsitler, “Başkan Biden SAB 121 yürürlükten kaldırma tasarısını veto etti. Bu durum göz önüne alındığında, siyasi anlatı daha az inandırıcı görünüyor. Muhtemelen SEC daha pragmatik bir yaklaşım benimsedi. Ayrıca, yasal bir savaşa girmekten uzak durdu” diye yazdılar. Bu bağlamda analistler, şu açıklamayı eklediler:

SEC, Bitcoin ETF ile aynı düzenleyici yapıya sahip ETH ETF konusunda köşeye sıkıştığını biliyordu. Aynı spot/vadeli işlem korelasyonu ve ETH vadeli işlemleri canlı, CME ETH vadeli işlem piyasası zaten emtia statüsünü işaret ediyor.

Bernstein analistlerinin görüşü, Biden’ın vetosunun spot Ethereum ETF onayının siyaset tarafından yönlendirilmediği teorisini desteklediğini söyleyen The ETF Store Başkanı Nate Geraci tarafından destek buldu. Geraci, “SEC tekrar yasal bir savaşa girmek ve kaybetmek istemedi. Bence onay için durum oldukça açıktı.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir