Adana’da taksi durağı sahibi Murat Polat’ın dikkati dolandırıcıların oyununu bozdu… 180 bin TL vurgunu

Şırnak’ta kuyumculuk yapan S.İ.’yi bir dolandırıcı kendisini hakim olarak tanıtıp, para istedi. Bu sırada diğer bir dolandırıcı da aynı anda Adana’da taksi durağı sahibi Murat Polat’ı arayıp eczacı olduğunu ve Mersin’e ne kadar ücret karşılığında götüreceğini sorup hesap numarası istedi.

Dolandırıcılar daha sonra Şırnak’taki kuyumcuyu arayıp istedikleri 180 bin TL’yi Adana’daki Murat Polat’ın hesap numarasına göndermesini istedi. Eczacı olan dolandırıcıya Adana-Mersin arası için 4 bin TL teklif eden Murat Polat, hesabına 180 bin TL geldiğini görünce durumdan şüphelendi.

Sabah’ın haberine göre, eczacı olan dolandırıcıya yüksek meblağın sebebini soran Polat, “Bizim bir işimiz çıktı. Sen Mersin’e git, aracına ilaç yükleyecekler. Paranın 176 bin lirasını göndereceğim banka hesabına aktar. İlaçları da Adana’ya getir” cevabı aldı. Durumdan şüphelenen Polat, 180 bin lirayı çektikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ihbarda bulundu.

HAKİM OLARAK TANITTI

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne giden Polat, dolandırıcılıkta ‘hesapçı’ olarak kullanıldığını öğrendi. Konuyla ilgili çalışma başlatan polis, paranın Şırnak’ın Cizre ilçesindeki kuyumcu S.İ. tarafından gönderildiği saptadı. Araştırmasını derinleştiren ekipler, S.İ.’yi telefonlara arayıp, kendini Şırnak Adliyesi’nde hakim olarak tanıtan bir şüphelinin, “Annem hastaneye kaldırıldı, acil paraya ihtiyacım var. Parayı hesabıma gönderin, bir kişiyle altınları size ulaştıracağım” diyerek dolandırdığını belirledi.

PARA GERİ GÖNDERİLDİ

Polis ekipleri, Polat ile birlikte banka şubesine gidip, dolandırılan 180 bin lirayı kuyumcu S.İ.’nin hesabına gönderdi. Şırnak polisi ise dolandırıcılık şüphelilerinin yakalanması için çalışma başlattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir